Plantenbak met klimrek

Plantenbak met klimrek van douglashout

Informeer naar levertijd
Deze houten plantenbak met klimrek kan worden gebruikt voor klimplanten en is ideaal als natuurlijke afscheiding op uw terras. Het licht geschaafde douglashout heeft een hele mooie en warme uitstraling. Hierdoor is deze plantenbak een aanwinst voor uw terras of balkon. Nu enkel nog zorgen voor kleurrijke bloemen of planten en voor u het weet heeft u met deze plantenbak een prachtige afscheiding. De houten plantenbakken worden in Nederland gemaakt, het zijn dus oerdegelijke Nederlandse producten. Geen massaproductie, maar handwerk waarbij er veel zorg is voor het eindproduct. Door het gebruik van douglashout in combinatie met een stevig klimrek is dit een blikvanger op ieder terras. De plantenbak is verkrijgbaar met een klimrek uit gegalvaniseerd gaas met een kader van douglashout of een klimrek volledig gemaakt van douglashout. In de bodem zitten naden om het overtollige water af te voeren. Als u de plantenbak buiten plaatst is het aan te raden dat de ondergrond deels waterdoorlatend is. Wij adviseren om in de plantenbak een laag van 5 tot 10 cm hydro-korrels te plaatsen, deze nemen water op en geven het weer af zodra de planten dit nodig hebben. Een plantenbak met klimrek is verkrijgbaar in diverse afmetingen zodat er altijd wel een passende oplossing is voor uw terras. Vraag snel een offerte aan en we informeren u graag over de mogelijkheden voor een plantenbak met klimrek.

Specificaties
- materiaal: licht geschaafd douglashout
- model: plantenbak met klimrek
- totale hoogte met klimrek: 180 cm tot 200 cm
- optioneel: klimrek uit gegalvaniseerd gaas met een kader van douglashout
- optioneel: klimrek volledig gemaakt van douglashout
- inclusief bovenrand
- kleur: geelbruin
- afmetingen: diverse
- inclusief: worteldoek
- optioneel: wielen
- optioneel: zitbankje
- verhoogde bodem
- afwatering in de bodem
- levertijd: ca. 3 tot 5 werkdagen

Voordelen en nadelen van hout
Douglashout is een duurzaam houttype wat vers een warme, robuuste en authentieke kleur heeft. Dit hout zal wat sneller verkleuren en kan onbehandeld blijven. Door de mooie natuurlijke uitstraling wordt douglashout veel toegepast in de buitenruimte zoals schuttingen, terrassen en tuinmeubelen. Dit is een prachtig natuurproduct met een karakteristieke uitstraling. Een natuurproduct is altijd gevoelig voor vocht en licht. Onder invloed van wisselingen in temperatuur en luchtvochtigheid gaat hout werken. Het hout kan hierdoor gaan scheuren, kromtrekken, uitzetten en zelfs wat hol of bol gaan staan. Kleurveranderingen treden op en er is een kans dat hout gaat bloeden waardoor er vlekken op tegels kunnen ontstaan. Het is belangrijk om te weten dat hout leeft en niet stil staat. Hierdoor kunnen wij dan ook geen garantie geven op eventuele vervorming, kromtrekken, scheuren, bloeden of kleurverandering van het hout. Het verschil in kleur, tekening en structuur geeft het hout juist dat mooie natuurlijke karakter. Wij vinden dat noesten en scheuren daar ook zeker bij horen. Hout is een levendig product en heeft een warme uitstraling dat in de loop der jaren alleen maar mooier wordt. Douglashout kan jaren buiten staan en onbehandeld wordt het hout lichter van kleur en gaat vergrijzen. Dit heeft overigens geen enkele invloed op de levensduur. Om de originele kleur te behouden en het hout te beschermen tegen weersinvloeden adviseren wij u om een plantenbak te onderhouden met een olie. Hout is natuurlijk en iedere plank is uniek van kleur en structuur. Hierdoor is geen één plantenbak hetzelfde en zal deze afwijken van de voorbeeldafbeeldingen op de website.

Maatwerk plantenbak met klimrek
Deze plantenbak is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en wordt speciaal voor u gemaakt. U kunt zelf een grootte bepalen die het beste aansluit bij uw terras. Neem contact met ons op en wij bespreken graag met u uw wensen. U bent op afspraak ook van harte welkom in de werkplaats waar de plantenbakken worden gemaakt. De timmermannen geven u met plezier meer uitleg over het douglashout waar ze mee werken en laten u graag zien hoe ze een maatwerk plantenbak met klimrek voor u kunnen maken.