Tuintafel TW Utrecht - Douglashout

Tuintafel van duurzaam douglashout. Houten U poten ook verkrijgbaar in een zwarte kleur

€ 390,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Bent u op zoek naar een houten tuintafel die perfect in uw tuin past? De TW Utrecht is de ideale tuintafel waar u met veel mensen omheen kunt zitten met een mooie robuuste uitstraling. Geniet van deze stijlvol vormgegeven tuintafel waar u lange tijd van zult genieten. De houten poten zijn ook verkrijgbaar in een zwarte kleur, waarmee u deze tafel nog stijlvoller maakt. De TW Utrecht heeft een tafelblad van massieve douglashouten planken. Het hout wordt vlak geschuurd en is voorzien van een houtolie. Om de levensduur van het hout te vergroten adviseren wij om de U poot tuintafel regelmatig te behandelen met een lak.

Specificaties
- model: U poot tuintafel
- tafelblad: 45 mm geschaafd douglashout
- optioneel: dunnere planken 22 mm dubbel geschroefd
- onderstel: houten U poten
- kleur onderstel: standaard houtkleur of zwarte lak
- afmetingen: diverse
- getoonde hoogte is de bovenkant van het tafelblad
- tafelblad voorzien van douglasolie
- levertijd: 4 weken
Bovenstaande levertijden zijn een indicatie en kunnen in het hoogseizoen afwijken. Tijdens de productie houden we u op de hoogte en zullen we u altijd laten weten wanneer het meubel uiterlijk klaar is.
Het is ook mogelijk om de tuintafel zelf op te halen. Stuur ons dan eerst een berichtje voordat u bestelt om zo de transportkosten te besparen.

Voordelen en nadelen van hout
Douglashout is een duurzaam houttype wat vers een warme, robuuste en authentieke kleur heeft. Dit hout zal wat sneller verkleuren en kan onbehandeld blijven. Door de mooie natuurlijke uitstraling wordt douglashout veel toegepast in de buitenruimte zoals schuttingen, terrassen en tuinmeubelen. Dit is een prachtig natuurproduct met een karakteristieke uitstraling. Een natuurproduct is altijd gevoelig voor vocht en licht. Onder invloed van wisselingen in temperatuur en luchtvochtigheid gaat hout werken. Het hout kan hierdoor gaan scheuren, kromtrekken, uitzetten en zelfs wat hol of bol gaan staan. Kleurveranderingen treden op en er is een kans dat hout gaat bloeden waardoor er vlekken op tegels kunnen ontstaan. Het is belangrijk om te weten dat hout leeft en niet stil staat. Hierdoor kunnen wij dan ook geen garantie geven op eventuele vervorming, kromtrekken, scheuren, bloeden of kleurverandering van het hout. Het verschil in kleur, tekening en structuur geeft het hout juist dat mooie natuurlijke karakter. Wij vinden dat noesten en scheuren daar ook zeker bij horen. Hout is een levendig product en heeft een warme uitstraling dat in de loop der jaren alleen maar mooier wordt. Douglashout kan jaren buiten staan en onbehandeld wordt het hout lichter van kleur en gaat vergrijzen. Dit heeft overigens geen enkele invloed op de levensduur. Om de originele kleur te behouden en het hout te beschermen tegen weersinvloeden adviseren wij u om een meubel te onderhouden met een olie. Hout is natuurlijk en iedere plank is uniek van kleur en structuur. Hierdoor is geen één meubel hetzelfde en zal deze afwijken van de voorbeeldafbeeldingen op de website.

Maatwerk U poot tuintafel
De TW Utrecht tuintafel wordt speciaal voor u gemaakt en hierdoor kunt u ook afwijken van de genoemde afmeting. U kunt zelf een grootte bepalen die het beste aansluit bij uw wensen en tuin. Neem contact met ons op en wij informeren u graag over de mogelijkheden! Wij bespreken graag met u uw wensen en u bent op afspraak ook van harte welkom in de werkplaats. De vakmannen geven u met plezier meer uitleg over het hout waar ze mee werken en laten u graag zien hoe ze een maatwerk U poot tuintafel voor u kunnen maken.