Tuinbank TW Arnhem - Douglashout

Tuinbank van duurzaam douglashout. Houten A poten ook verkrijgbaar in een zwarte kleur

€ 170,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Met deze comfortabele tuinbank kunt u heerlijk ontspannen op uw terras of balkon. De TW Arnhem tuinbank is opgebouwd uit vlak geschuurde douglashouten planken met een stevig houten onderstel. Deze A poot tuinbank is een robuuste bank die helemaal naar uw wens gemaakt kan worden. De houten poten zijn ook verkrijgbaar in een zwarte kleur, waarmee u deze tuinbank nog stijlvoller maakt. Het hout wordt vlak geschuurd en is voorzien van een houtolie. Om de levensduur van het hout te vergroten adviseren wij om de A poot tuinbank regelmatig te behandelen met een lak.

Let op: het voorbeeldmodel in het fotoalbum is gemaakt van eiken. De kleur van douglashout zal afwijkend zijn van de foto’s. Het is mogelijk om dezelfde kleur te krijgen met een houtbeits.

Specificaties
- model: A poot tuinbank
- materiaal zitting: 45 mm geschaafd douglashout
- optioneel: dunnere planken 22 mm dubbel geschroefd
- onderstel: houten A poten
- kleur onderstel: standaard houtkleur of zwarte lak
- afmetingen: diverse
- getoonde hoogte is de bovenkant van de tuinbank
- tuinbank voorzien van douglasolie
- levertijd: 2 weken
Bovenstaande levertijden zijn een indicatie en kunnen in het hoogseizoen afwijken. Tijdens de productie houden we u op de hoogte en zullen we u altijd laten weten wanneer het meubel uiterlijk klaar is.
Het is ook mogelijk om de tuinbank zelf op te halen. Stuur ons dan eerst een berichtje voordat u bestelt om zo de transportkosten te besparen.

Voordelen en nadelen van hout
Douglashout is een duurzaam houttype wat vers een warme, robuuste en authentieke kleur heeft. Dit hout zal wat sneller verkleuren en kan onbehandeld blijven. Door de mooie natuurlijke uitstraling wordt douglashout veel toegepast in de buitenruimte zoals schuttingen, terrassen en tuinmeubelen. Dit is een prachtig natuurproduct met een karakteristieke uitstraling. Een natuurproduct is altijd gevoelig voor vocht en licht. Onder invloed van wisselingen in temperatuur en luchtvochtigheid gaat hout werken. Het hout kan hierdoor gaan scheuren, kromtrekken, uitzetten en zelfs wat hol of bol gaan staan. Kleurveranderingen treden op en er is een kans dat hout gaat bloeden waardoor er vlekken op tegels kunnen ontstaan. Het is belangrijk om te weten dat hout leeft en niet stil staat. Hierdoor kunnen wij dan ook geen garantie geven op eventuele vervorming, kromtrekken, scheuren, bloeden of kleurverandering van het hout. Het verschil in kleur, tekening en structuur geeft het hout juist dat mooie natuurlijke karakter. Wij vinden dat noesten en scheuren daar ook zeker bij horen. Hout is een levendig product en heeft een warme uitstraling dat in de loop der jaren alleen maar mooier wordt. Douglashout kan jaren buiten staan en onbehandeld wordt het hout lichter van kleur en gaat vergrijzen. Dit heeft overigens geen enkele invloed op de levensduur. Om de originele kleur te behouden en het hout te beschermen tegen weersinvloeden adviseren wij u om een meubel te onderhouden met een olie. Hout is natuurlijk en iedere plank is uniek van kleur en structuur. Hierdoor is geen één meubel hetzelfde en zal deze afwijken van de voorbeeldafbeeldingen op de website.

Maatwerk A poot tuinbank
De TW Arnhem tuinbank wordt speciaal voor u gemaakt en hierdoor kunt u ook afwijken van de genoemde afmeting. U kunt zelf een grootte bepalen die het beste aansluit bij uw wensen en tuin. Neem contact met ons op en wij informeren u graag over de mogelijkheden! Wij bespreken graag met u uw wensen en u bent op afspraak ook van harte welkom in de werkplaats. De vakmannen geven u met plezier meer uitleg over het hout waar ze mee werken en laten u graag zien hoe ze een maatwerk A poot tuinbank voor u kunnen maken.