Modulaire plantenbak XXL - hout

Modulaire plantenbak van hout. Ook te gebruiken als moestuinbak of plantenbak border

€ 179,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Weer leverbaar vanaf 30-04-2019
Door het modulaire systeem kunt u snel en eenvoudig een moestuinbak van hout maken. Onze bakken zijn voor tuinliefhebbers wat speelblokjes zijn voor kinderen: modulair, erg duurzaam en bijzonder makkelijk op te bouwen. Met ons kant-en-klare bouwpakket bouwt u snel, zonder meten, zagen, boren of schroeven de perfecte houten moestuinbak of plantenbak van duurzaam larikshout. Deze plantenbak zonder bodemplaat is uitermate geschikt voor het houden van een kleine kruiden- en groentetuin, maar is natuurlijk ook geschikt voor wat bloemen en planten op uw balkon of terras. Onze modulaire bakken maakt u eenvoudig langer of hoger met extra balken en grondankers. Een hoger opgebouwde moestuinbak maakt het bovendien makkelijker voor ouderen en personen met een functiebeperking om groenten en kruiden te kweken zonder al teveel voorover te moeten buigen. De modulaire bak is verkrijgbaar tot een maximale hoogte van 37,5 cm en maximale lengte van 313 cm. Bent u op zoek naar een kortere uitvoering? Deze plantenbak is ook verkrijgbaar in een standaard en XL formaat.
 

<

Specificaties
- Model: Tuinwaardig modulair hout XXL
- Materiaal: larikshout
- Kleur: geelbruin
- Grondankers van geanodiseerd aluminium
- Verpakking in ‘bouw’-pakket vorm
- Hoogte: 25 en 37,5 cm
- Profielhoogte: 12,5 cm
- Lengte en breedte: zie keuzemenu
- Andere lengtes mogelijk op aanvraag
- Geen bodem
- Optioneel: gronddoek
- Optioneel: steunstaken i.p.v. grondankers
- Levertijd: ca. 3 tot 5 werkdagen
- Gratis levering in Nederland en België

Installatie op een harde ondergrond
Vervang op harde, ondoordringbare ondergronden de grondankers door steunstaken als verbindingspinnen voor de modulaire balken. Geef dit duidelijk aan tijdens de bestelling en we leveren gratis bijpassende steunstaken i.p.v. de standaard grondankers.
Daarnaast adviseren wij u om - zeker op terras of balkon - het optioneel verkrijgbare gronddoek van duurzaam ongeweven geotextiel erbij te nemen. Dit houdt het substraat in de plantenbak terwijl overtollig regenwater toch snel afgevoerd kan worden. De gronddoeken zijn zodanig ontworpen dat ze gecombineerd ruim voldoende overlappen. Plaats het gronddoek zodra de eerste laag balken samengesteld is. Knel de opstaande randen van het gronddoek tussen de lagen balken in. Leg overlappend wanneer meerdere gronddoeken gecombineerd worden. Duimspijkers of nietjes zijn handige hulpmiddelen (maar niet noodzakelijk) om het gronddoek tijdelijk op zijn plaats te houden.

Afmetingen Modulaire Plantenbak
Het bouwpakket bevat alles wat u nodig heeft om snel en eenvoudig een plantenbak of moestuinbak te bouwen. Komt u de gewenste vorm of afmeting niet tegen? Wij informeren u graag over de mogelijkheden. Met onze modulaire balken en handige verbindingspinnen maakt u zelf een duurzame houten plantenbak precies zoals u die voor ogen heeft.

- 210 x 57 x 25 cm
- 210 x 57 x 37,5 cm
- 263 x 57 x 25 cm
- 263 x 57 x 37,5 cm
- 313 x 57 x 25 cm
- 313 x 57 x 37,5 cm

Voordelen van een modulaire moestuinbak
Kies een plantenbak zorgvuldig. Vermijd goedkope, chemisch geïmpregneerde moestuinbakken uit de winkel en gemaakt van lage kwaliteit hout. Deze leiden maar al te vaak tot verwondingen door splinters en scherpe spijkers. Bovendien is chemisch behandeld hout - onder druk geïmpregneerd of gebeitst - simpelweg niet geschikt om eetbare planten in te kweken. Puur gif, terwijl het net de bedoeling is om duurzamer en gezonder aan de slag te gaan door zelf groenten en kruiden te kweken. Naast de duurzaamheid van ons larikshout heeft onze modulaire moestuinbak nog meer voordelen:

- Snelle opbouw dankzij de modulaire balken en de stevige maar gemakkelijk te gebruiken grondankers waarmee de balken met elkaar verbonden worden
- Geschikt om heel wat vormen en afmetingen te realiseren: lange of korte, hoge of lage vierkanten, rechthoeken, U-, L- en W-vormen;
- Gemaakt van stevig, 4 cm dik en chemisch onbehandeld larikshout. Zonder vervuilende chemische behandeling zal deze moestuinbak gemakkelijk 10 jaar en langer meegaan (afhankelijk van de precieze gebruiksomstandigheden).
- Onder invloed van weer en wind verkrijgt het hout na verloop van tijd een mooie grijze en natuurlijke kleur
- Door een minimale diepte van 25 cm en is er voldoende plaats voor diep wortelende planten

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Uw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen u zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.