Hoekbank TW Haarlem - Eikenhout

Massieve hoekbank van eikenhout

Vraag offerte aan

Dit is de ideale bank om lekker languit te ontspannen en te genieten in uw tuin. Deze massief houten hoekbank is gemaakt van robuust en duurzaam eikenhout. Het stevig ontwerp past perfect in tuinen met een landelijke uitstraling en door het formaat is deze eiken hoekbank een blikvanger in iedere tuin. Wij gebruiken eikenhout dat zich kenmerkt door de hoge kwaliteit en dat geschikt is voor buiten. Hierdoor kan de TW Haarlem eiken hoekbank het hele jaar door buiten blijven staan. De bovenkant van de rug en de voorkant van de zitting zijn onbekant, waardoor de planken het natuurlijke verloop van de boom volgen. Door de onbekante planken is geen enkele eiken hoekbank precies hetzelfde. Daarnaast zijn de afmetingen van deze eiken hoekbank helemaal naar uw wens te maken. Zo krijgt u altijd een hoekbank die perfect past bij uw tuin!

Specificaties
- model: tuin hoekbank
- materiaal: 40 mm geschaafd eikenhout
- afmetingen: diverse
- zithoogte: ca. 30 cm
- zitdiepte: ca. 60 cm
- rughoogte: ca. 40 cm
- bovenkant rug en voorkant zitting onbekant
- ook verkrijgbaar met bijzettafel
- afmetingen bijzettafel: 100 x 80 x 30 cm
- levertijd: ca. 4 weken
Bovenstaande levertijd is een indicatie en kan in het hoogseizoen afwijken. Tijdens de productie houden we u op de hoogte en zullen we u altijd laten weten wanneer het meubel uiterlijk klaar is. Het is ook mogelijk om de eiken hoekbank zelf op te halen. Stuur ons dan eerst een berichtje voordat u bestelt om zo de transportkosten te besparen.

Voordelen en nadelen van hout
Eikenhout is een van de bekendste houtsoorten en is sterk en hard. Deze houtsoort is voor veel doelen geschikt, waaronder decoratieve toepassingen als tuinmeubels. Hout is een levendig product en heeft een warme uitstraling dat in de loop der jaren alleen maar mooier wordt. Dit is een prachtig natuurproduct met een karakteristieke uitstraling. Een natuurproduct is altijd gevoelig voor vocht en licht. Onder invloed van wisselingen in temperatuur en luchtvochtigheid gaat hout werken. Het hout kan hierdoor gaan scheuren, kromtrekken, uitzetten en zelfs wat hol of bol gaan staan. Belangrijk om te weten: eiken bevat looizuur en dit kan vlekken veroorzaken op bestrating. Hout leeft en staat niet stil. Hierdoor kunnen wij dan ook geen garantie geven op eventuele vervorming, kromtrekken, scheuren, bloeden of kleurverandering van het hout. Het verschil in kleur, tekening en structuur geeft het hout juist dat mooie natuurlijke karakter. Wij vinden dat noesten en scheuren daar ook zeker bij horen. Hout is een levendig product en heeft een warme uitstraling dat in de loop der jaren alleen maar mooier wordt. Eikenhout kan jaren buiten staan en onbehandeld wordt het hout lichter van kleur en gaat vergrijzen. Dit heeft overigens geen enkele invloed op de levensduur. Om de originele kleur te behouden en het hout te beschermen tegen weersinvloeden adviseren wij u om een meubel te onderhouden met een olie. Hout is natuurlijk en iedere plank is uniek van kleur en structuur. Hierdoor is geen één meubel hetzelfde en zal deze afwijken van de voorbeeldafbeeldingen op de website.

Maatwerk eiken hoekbank
Een eiken hoekbank wordt op bestelling voor u gemaakt. Hierdoor kunt u ook afwijken van de afmetingen die op onze website staan. Heeft u een idee voor een unieke maatwerk hoekbank? Neem contact met ons op en wij informeren u graag over de mogelijkheden! Wij bespreken graag met u uw wensen en u bent op afspraak ook van harte welkom in onze werkplaats. Onze vakmensen geven u met plezier meer uitleg over het hout waar wij mee werken en laten u graag zien hoe wij een maatwerk eiken hoekbank voor u kunnen samenstellen.