Hoekbank TW Breda - Eikenhout

Hoekbank van eikenhout op een stalen onderstel met poedercoating

Vraag offerte aan

Deze hoge hoekbank voor buiten is gemaakt van robuust en duurzaam eikenhout. Het stalen onderstel zorgt voor een unieke industriële uitstraling en dankzij het hoge ontwerp van de hoekbank is deze goed te combineren met een tuintafel. Met deze comfortabele hoekbank kunt u heerlijk ontspannen en genieten in uw tuin. Deze hoge hoekbank is opgebouwd uit geschaafde eikenhouten planken met een stevig stalen onderstel. Wij gebruiken eikenhout dat zich kenmerkt door de hoge kwaliteit en dat geschikt is voor buiten. Hierdoor kan de hoekbank het hele jaar door buiten blijven staan. Het onderstel heeft een poedercoating in de kleuren zwart, antraciet of wit. Poedercoating is een sterke verflaag die bescherming biedt tegen de weersinvloeden. Door de volledig afgesloten verflaag is een stalen onderstel waterafstotend. Hierdoor wordt het staal beschermd tegen roestvorming, waardoor het ideaal is voor buitengebruik. Kiest u voor deze hoge hoekbank, dan kiest u voor pure Nederlandse ambacht en voor een product waar u jarenlang plezier van heeft. De afmetingen van de TW Breda hoekbank zijn helemaal naar uw wens te maken. Zo krijgt u altijd een hoekbank die perfect past bij uw tuin.

Specificaties
- model: buiten hoekbank industrieel
- materiaal zitting: 28 mm geschaafd eikenhout
- afmetingen: diverse
- zithoogte: ca. 48 cm
- zitdiepte: ca. 40 cm
- rughoogte: ca. 40 cm
- hoek rugleuning: 15 graden
- onderstel: staal met een poedercoating, kokerprofiel 60 x 60 mm
- kleur onderstel: zwart, antraciet en wit
- levertijd: ca. 4 weken
Bovenstaande levertijd is een indicatie en kan in het hoogseizoen afwijken. Tijdens de productie houden we u op de hoogte en zullen we u altijd laten weten wanneer het meubel uiterlijk klaar is. Het is ook mogelijk om de hoekbank zelf op te halen. Stuur ons dan eerst een berichtje voordat u bestelt om zo de transportkosten te besparen.

Maatwerk hoge hoekbank
Onze buiten hoekbank wordt speciaal voor u gemaakt en hierdoor kunt u ook afwijken van de genoemde afmeting. U kunt zelf een grootte bepalen die het beste aansluit bij uw wensen en tuin. Neem contact met ons op en wij informeren u graag over de mogelijkheden! Wij bespreken graag met u uw wensen en u bent op afspraak ook van harte welkom in onze werkplaats. Onze vakmensen geven u met plezier meer uitleg over het hout waar wij mee werken en laten u graag zien hoe wij een maatwerk hoge hoekbank voor u kunnen samenstellen.

Voordelen en nadelen van hout
Eikenhout is een van de bekendste houtsoorten en is sterk en hard. Deze houtsoort is voor veel doelen geschikt, waaronder decoratieve toepassingen als tuinmeubels. Hout is een levendig product en heeft een warme uitstraling dat in de loop der jaren alleen maar mooier wordt. Dit is een prachtig natuurproduct met een karakteristieke uitstraling. Een natuurproduct is altijd gevoelig voor vocht en licht. Onder invloed van wisselingen in temperatuur en luchtvochtigheid gaat hout werken. Het hout kan hierdoor gaan scheuren, kromtrekken, uitzetten en zelfs wat hol of bol gaan staan. Belangrijk om te weten: eiken bevat looizuur en dit kan vlekken veroorzaken op bestrating. Hout leeft en staat niet stil. Hierdoor kunnen wij dan ook geen garantie geven op eventuele vervorming, kromtrekken, scheuren, bloeden of kleurverandering van het hout. Het verschil in kleur, tekening en structuur geeft het hout juist dat mooie natuurlijke karakter. Wij vinden dat noesten en scheuren daar ook zeker bij horen. Hout is een levendig product en heeft een warme uitstraling dat in de loop der jaren alleen maar mooier wordt. Eikenhout kan jaren buiten staan en onbehandeld wordt het hout lichter van kleur en gaat vergrijzen. Dit heeft overigens geen enkele invloed op de levensduur. Om de originele kleur te behouden en het hout te beschermen tegen weersinvloeden adviseren wij u om een meubel te onderhouden met een olie. Hout is natuurlijk en iedere plank is uniek van kleur en structuur. Hierdoor is geen één meubel hetzelfde en zal deze afwijken van de voorbeeldafbeeldingen op de website.